Trierstraat 67, 1040 Brussel info@privaatbeheer.be +32 (0)2 217 27 40

APB-NB

Natuurrapportering 2014 – 2018

Op maandag 18 februari stelde het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek (INBO) de ‘Natuurverkenning 2050: Inspiratie voor de natuur van de toekomst‘ voor.

In dit natuurrapport verkende INBO hoe er vanuit 4 uiteenlopende visies op natuur of “kijkrichtingen” (culturele identiteit versterken, de natuur haar weg laten vinden, de stroom van de economie benutten en samenwerken met de natuur) tegen 2050 met groene infrastructuur aan de slag gegaan kan worden.

Aan de hand van deze 4 scenario’s tracht men (deels) een oplossing aan te reiken voor het voortdurende biodiversiteitsverlies en enkele andere grote maatschappelijke uitdagingen waar Vlaanderen voor zal staan zoals de klimaatverandering, de voedselzekerheid… INBO onderzocht de sterktes en zwaktes van elke kijkrichting en de mogelijke synergieën en breekpunten ertussen.

Deze natuurverkenning kadert in de tweejaarlijkse rapportering door de Vlaamse overheid over de toestand van de natuur in Vlaanderen. Eerdere analyses van hoe en in welke mate de natuur diensten levert voor de mens, of ook wel ecosystem assessment genoemd, zijn:

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.