Trierstraat 67, 1040 Brussel info@privaatbeheer.be +32 (0)2 217 27 40

APB-NB

De mens en het bos

Pedagogisch dossier voor leerkrachten en animatoren

Dit pedagogisch dossier werd ontworpen als een praktische handleiding die de leerkracht wil helpen om samen met de leerlingen de thema’s uit te diepen die aan bod komen op de didactische wandelpaden en de Forest Fun app.

In aanvulling op beide educatieve tools is dit pedagogisch dossier zowel bedoeld voor gebruik in de klas, als op het terrein (in een bos in uw regio of elders). Dit dossier richt zich in de eerste plaats op 10 tot 12-jarigen, maar het kan ook gebruikt worden voor oudere leerlingen wanneer die met het onderwerp aan de slag willen gaan.

Een pedagogisch dossier in twee delen

Het eerste deel van het dossier is vooral opgevat als achtergrond voor de leerkrachten en animatoren die ermee aan de slag willen gaan.

Het tweede deel biedt een reeks activiteiten aan voor de leerlingen. Ze zijn telkens gekoppeld aan één van de inhoudelijke elementen uit het eerste deel. De voorgestelde activiteiten zijn onderverdeeld in 4 categorieën: observatie, kennis, spel en creativiteit. Ze kunnen zowel buiten als binnen georganiseerd worden.

Klik hier om het dossier te downloaden.

Met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling