Trierstraat 67, 1040 Brussel info@privaatbeheer.be +32 (0)2 217 27 40

APB-NB

Agroforestry

Het project Forêt Pro Bos heeft belangstelling voor de evaluatie en de uitbreiding van de houtbron, zowel in als buiten het bos. Deze houtbron, die we bij ons terugvinden op het platteland, is noodzakelijk voor de bevoorrading van de lokale sector.

Bent u landbouwer of eigenaar van een landbouwperceel? Dan kunt ook u bijdragen tot de uitbreiding van de beschikbare houtvoorraad door bomen en struiken op uw gronden te planten.

Download hier de: Brochure ‘Bomen in een agrarische context’

Agroforestry Trip

Het project “agroforestry trips” vormt een netwerk van verschillende agrobosbouwlocaties in Wallonië, Vlaanderen en in het noorden van Frankrijk. Het heeft tot doel de ontwikkeling van agrobosbouw te bevorderen door bestaande projecten in de kijker te zetten en door ontmoetingen tussen landbouwers/eigenaars en toekomstige projecteigenaren te bevorderen.

Dit netwerk is opgezet in het kader van het Interregproject ‘Forêt Pro Bos’, door de ‘Vereniging voor Agrobosbouw in Wallonië en Brussel’ (AWAF vzw), de projectpartners, alsook de ‘Franse Vereniging voor agrobosbouw’ (AFAF) en Agroforestry Vlaanderen met behulp van het AFINET-project.

Ontdek hier de deelnemende landbouwers/eigenaars in de Agroforestry Trip.