De zoektocht naar de ‘Boom van het Jaar 2022’ is geopend!


De wedstrijd voor de ‘Belgische Boom van het jaar 2022’ is opnieuw geopend! Dit jaar zetten we weer alles op alles om een geschikte boom te vinden en op die manier de Vlaamse/Brusselse natuur onder de aandacht te brengen.

Kent u een boom met geschiedenis, een indrukwekkende eigenschap, of een unieke rol voor u of uw omgeving? Schrijf hem dan in op https://boomvanhetjaar.be/deelnemen-nominaties-open/.

Een 5-koppige jury werd door het Baillet Latour Fonds samengesteld en zal onder leiding van Jurgen Tack, wetenschappelijk directeur ELO en algemeen directeur APB-NB, één kandidaat per Vlaamse provincie uitkiezen als laureaat, tezamen met één laureaat uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Indien de boom die door u ingediend werd geselecteerd wordt als laureaat voor uw provincie, nemen we opnieuw contact met u op. Onze fotograaf zal dan voor een foto- en videoreportage van de boom langskomen. 

De laureaten worden op 1 september openbaar gemaakt. Hierna volgt een stemronde die zal beslissen welke boom we dit jaar mogen bekronen met de titel en prijs van “Boom van het Jaar 2022”. 

Meer informatie op https://boomvanhetjaar.be/.