EUROPEAN TREE OF THE YEAR 2015 CONTEST

(Bericht afkomstig van de bosgroepen)

Dit jaar doet Vlaanderen voor het eerst mee met de verkiezing van de Europese Boom van het Jaar, en dit dankzij de Stichting Behoud Natuur en Leefmilieu – Vlaanderen, de European Landowners’ Organization (ELO) en het Aanspreekpunt Privaat Beheer – Natuur en Bos (Landelijk Vlaanderen en de Koepel van Vlaamse Bosgroepen).

STEM VOOR DEZE PRACHTIGE MIDDELEEUWSE PAARDENKASTANJE UIT LIMBURG (VOEREN)!

Hoe stemmen?
• Ga naar www.treeoftheyear.org/Letosni-rocnik/Strom-hrebiku.aspx
• Vul uw emailadres in op het vakje links
• Vul het nummer in dat u eronder ziet(tekst foto genoemd)
• Druk op “Stem” (hiermee is u stem nog niet geldig)
• U krijgt een e-mail om uw stem te valideren
• Ga kijken in je mailbox
• Klik op de aangegeven link voor de bevestiging van uw stem
• Deel dit bericht met zoveel mogelijk mensen.

Deze bijzondere boom in Voeren werd in de Middeleeuwen gezien als een een magische kastanjeboom waar mensen met fysieke pijn een spijker kwamen inkloppen. Eerst wreef het slachtoffer die spijker over de pijnlijke plek om hem dan vervolgens de boom in te slaan in de hoop dat het gezonde hout de pijn zou overnemen.

Wij roepen u allen op om met trots voor dit prachtig landschapselement te kiezen! De Nagelboom nabij Voeren verdient dubbel en dik om als kandidaat ontdekt te worden en met uw steun hopen wij dan ook op deze Europese erkenning.

Hartelijk dank voor uw bijdrage en stem!

Stemmen kan tot 28/2/2015. Uiteraard wordt uw email adres niet gebruikt voor verdere mailing of commerciële doeleinden.