Trierstraat 67, 1040 Brussel info@privaatbeheer.be +32 (0)2 217 27 40

APB-NB

Oproep Investeringssubsidies Natuur 2015

De realisatie van Europese natuurdoelen is voor ANB een strategisch project om de visie te vertalen naar doelgerichte maatregelen op het terrein. In dit kader lanceerde het ANB de Oproep Investeringssubsidies Natuur 2015. Via Investeringssubsidies Natuur-projecten wil het Agentschap voor Natuur en Bos de kans bieden aan de privé-eigenaars, privaatrechtelijke personen en lokale besturen binnen de speciale beschermingszones (SBZ) om een bijdrage te leveren aan de natuurdoelen. Om hiervoor in aanmerking te komen moet er aan verschillende voorwaarden worden voldaan. Onderstaande opsomming is overgenomen van de internetsite www.natura2000.vlaanderen.be waar meer informatie te vinden is over de procedure.

•De middelen van deze subsidie kunnen worden aangewend voor concrete realisaties op het terrein (eenmalige inrichtingswerken, natuurontwikkelingswerken, achterstallig beheer…).

•Het project start na de bekendmaking van de selectie en de werken moeten gerealiseerd zijn voor 30 september 2017.

•De subsidie bedraagt maximaal 80% van de totale onkosten en de gevraagde projectsubsidie ligt boven de € 5.000,- per project.

•Heb je een idee voor een project, mail dat dan naar het provinciale aanspreekpunt van ANB. Die vind je terug in het reglement met de projectvoorwaarden (zie onder).

•Het project kan uiterlijk op 4 mei 2015 ingediend worden. Opgelet: alleen volledige dossiers komen in aanmerking. Vanaf 4 mei kan geen enkel dossier nog aangepast worden. Maar tot dan kun je steeds hulp krijgen, zowel voor de administratieve procedure als voor het inhoudelijke project.

•Alle voorwaarden en de volledige procedure vind je terug in de projectvoorwaarden van de oproep. (download de voorwaarden op de bovengenoemde internetsite)

•Om je dossier in te dienen vul je de projectfiche (doc – 50 KB) en het budget met overzicht van maatregelen (excel – 20 KB) in. (download de voorwaarden op de bovengenoemde internetsite)

•Voor meer informatie over Instandhoudingsdoelstellingen kijk ook op www.natura-2000.be.

 

Private eigenaars die interesse hebben om een project in te dienen, kunnen zich in de eerste instantie wenden tot hun bosgroep en bosgroepcoördinator of het APB-NB, waarvan u op deze site de contactgegevens vindt.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.