Trierstraat 67, 1040 Brussel info@privaatbeheer.be +32 (0)2 217 27 40

APB-NB

Minister Demir lanceert het Bosplan en de Bosteller

Herinnert u zich nog dat de Vlaamse regering zich tot doel had gesteld om 4000 ha netto bos bij te planten tegen 2024?

Op dinsdag 26 mei presenteerde Minister Zuhal Demir in het bijzijn van onze stichtende leden, Landelijk Vlaanderen en De Bosgroepen, het Bosuitbreidingsplan en de Bosteller.

Met dit plan wil de Vlaamse regering, samen met verschillende partners, bosuitbreiding en de knelpunten die er in de praktijk bij komen kijken op een structurele en grondige manier aanpakken. Voor het eerst is er ook een plan waar alle bosbeheerders in Vlaanderen samen hun schouders onder kunnen zetten. Nog belangrijker dan het realiseren van 4000 ha bos is het signaal dat we dit samen gaan doen!

Met deze Bosteller zullen private eigenaren, Bosgroepen, natuurverenigingen… hun nieuw bos kunnen registreren. Ook het compensatiebos zal geregistreerd kunnen worden. Op die manier zal de burger op een transparante manier kunnen zien hoeveel nieuw bos of hoeveel compensatiebos er geplant is geweest sinds 1 oktober 2019.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.